Ciprian Ciucu: O treime din bugetul Sectorului 6 din acest an este alocat investițiilor

Primarul Ciprian Ciucu a declarat joi că 30% din bugetul Sectorului 6 pe 2021 este alocat investiţiilor, potrivit proiectului pe această temă pus în dezbatere publică.

„30% din bugetul nostru este alocat investiţiilor şi ambiţia este ca, până în 2024, la sfârşitul mandatului actualei echipe de la Primăria Sectorului 6, să ducem 40% către investiţii. În acest an ne bazăm pe venituri bugetare de 1,25 de miliarde de lei şi cheltuieli de 1,27 miliarde de lei. Sunt puţin mai mari cheltuielile preconizate, pentru că am vrut să cuprindem mai multe obiective de investiţii, iar acestea pentru a fi demarate au nevoie de proceduri incipiente, cum ar fi studiul de fezabilitate sau proiecte tehnice”, a spus Ciprian Ciucu.

El a menţionat că, faţă de execuţia bugetară de anul trecut, cheltuielile materiale vor scădea, cifrându-se la circa 380 milioane lei.

Potrivit lui Ciprian Ciucu, cheltuielile de personal par a creşte puţin, însă, de fapt, autoritatea locală şi-a luat nişte marje de siguranţă, pentru că sunt anumite drepturi salariale câştigate în instanţă. El a informat că unele instituţii care au bugete foarte mari alocate pentru cheltuieli de personal vor trece prin restructurări, printre acestea numărându-se şi DGASPC, de unde vor fi disponibilizate într-o primă etapă circa 100 de persoane.

„Avem sume destul de mari pe care trebuie să le dăm către credite şi dobânzi, sunt împrumuturi făcute anterior de Primărie. Vârful de plăţi va creşte progresiv în următorii ani. În 2026, Primăria va ajunge spre gradul maxim de îndatorare”, a afirmat Ciprian Ciucu.

El a prezentat principalele proiecte de investiţii în acest mandat. Ciprian Ciucu a precizat că referitor la amenajarea pentru promenadă şi relaxare a digului Lacului Morii sunt prevăzuţi în buget 15 milioane de lei. După adoptarea bugetului Sectorului 6, proiectul va fi scos în procedură de achiziţie, exprimându-şi speranţa că până la iarnă va fi realizat.

Primarul Sectorului 6 vrea ca la anul să fie amenajată insula Lacului Morii, iar ulterior să se intervină asupra zonei din spatele Lacului Morii pentru a putea fi practicate activităţi în aer liber.

Lucrările la Centrul Cultural Favorit vor continua şi va fi amenajat şi Cinematograful Giuleşti.

Potrivit acestuia, alte investiţii vizează realizarea drumului expres Valea Largă, care să lege bulevardul Iuliu Maniu de Prelungirea Ghencea, a Drumului Osiei şi a Drumului Roţii, conectarea străzii Preciziei la şoseaua de centură, edificarea de alei între blocuri şi de parcări supraterane/subterane.

Ciprian Ciucu a declarat că-şi propune ca, până la finalul mandatului său în sector, să fie realizate două creşe, patru grădiniţe şi cinci corpuri de şcoli noi, să fie eficientizate energetic şapte unităţi de învăţământ, iar 21 de şcoli să aibă aviz ISU.

El a spus că vrea să construiască un spital axat în special pe pediatrie pe bulevardul Timişoara. „Am cerut terenul încă din decembrie Primăriei Capitalei. Îi rog pe colegii din Consiliul General, pe primarul Nicuşor Dan să pună pe ordinea de zi proiectul, ca să putem demara studiul de fezabilitate”, a afirmat Ciprian Ciucu.

În domeniul mediului, el îşi propune extinderea reţelelor de utilităţi şi canalizare, crearea unei staţii de sortare a deşeurilor, precum şi realizarea unor parcări rezidenţiale pentru biciclete.

De asemenea, Ciprian Ciucu vrea informatizarea serviciilor publice.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole