Citricele și fructele de pădure limitează riscul de cancer

Publicat: 09 ian. 2023, 15:01, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Citricele și fructele de pădure limitează riscul de cancer
citrice, fructe, alimente

Toate fructele sunt bune în lupta contra cancerului. Dar mai ales citricele – portocalele, lămâile, pomelo, mandarinele – sunt benefice contra cancerului digestiv. Bogate în vitamina C, citricele conțin și numeroși compuși benefici.

Potrivit unui studiu olandez, citricele au un efect protector contra cancerelor stomacului și esofagului. La care se adaugă merele, prunele și fructele de pădure care au o mare capacitate antioxidantă.

De altfel, fructele de pădure sunt considerate chiar cel mai de preț aliat contra cancerului. Sunt delicioase și au numeroase virtuți. Sunt o sursă valoroasă de vitamine, minerale și fibre. Conțin betacaroten, polifenoli și antioxidanți, substanțe care luptă eficient cu radicalii liberi, elemente care pot contribui la dezvoltarea cancerului.

Goji, fructele tinereții

Goji fac parte din clasa fructelor de pădure, cunoscute și sub numele de ”fructele tinereții” în Asia de unde provin acestea.

Acest fruct este considerat extrem de eficient contra cancerului, datorită compoziției excepționale. Cu un conținut redus de calorii, fără grăsimi, dar bogate în  fibre și antioxidanți, fructele de goji combat în mod eficient radicalii liberi. De asemenea, sunt o sursă naturală a peste 20 de vitamine și minerale.