Cîțu a anunțat când se ia decizia cu privire la circulația persoanelor în noaptea de Înviere

Guvernul va decide joi dacă va prelungi sau nu perioada de ridicare a restricțiilor de circulație din noaptea de Înviere. Primul ministru a spus că nu se ia în considerare o carantinare generală.

„Mâine este Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă știți foarte bine că era până la ora 2 dimineața. Vom vedea mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări, miercuri, că autoritățile nu iau în calcul o carantină generală. Afirmația vine în contextul în care Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, declarase că două săptămâni de carantină națională „ar face minuni”.

„Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării, dar cu această condiție – să ne vaccinăm cu toții. Este foarte important să înțelegem – 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem șanse”, spune Florin Cîțu.

El precizează că a avut o discuție cu Andreea Moldovan, după ce aceasta a spus că este de părere că două săptămâni de carantină națională „ar face minuni”.

„Am avut o discuție cu doamna secretar de stat (de la MS, Andreea Moldovan – n.r.) și dna secretar de stat dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuția despre virus – două săptămâni trebuie să stai în casă, 14 zile, pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era ipotetică, nu era o propunere în acest sens”, spune Cîțu.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...