Cîțu: „Coaliția funcționează foarte bine”. Atât de bine, că se implică în deblocarea crizei bugetului Capitalei

Publicat: 28 apr. 2021, 16:34, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
Cîțu: „Coaliția funcționează foarte bine”. Atât de bine, că se implică în deblocarea crizei bugetului Capitalei

Deși neagă o problemă la nivelul coaliției PNL – USR – PLUS, premierul Florin Câțu recunoaște că se va implica în criza declanșată miercuri, când consilierii generali USR – PLUS au refuzat să voteze bugetul Primăriei Municipiului București.

Împreună cu Dan Barna, premierul susține că îi vor chema pe liderii PNL și USR PLUS din Capitală, pentru deblocarea situației.

Coaliția funcționează foarte bine. Am auzit, în timp ce eram în ședință, că la București încă nu a fost adoptat bugetul. O să am o discuție, o să vorbesc cu domnul Barna, să-i chemăm pe cei de la București să vedem cum putem să rezolvăm situația, care sunt de fapt nemulțumirile. Este nevoie să avem un buget al Bucureștiului rapid. Sunt cheltuieli care trebuie făcute, sunt investiții care trebuie făcute, dar vom avea o discuție cu ei și ne vom implica să vedem cum rezolvăm această situație”, a spus Cîțu în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri seara.

În ședința CGMB, propunerea de buget pentru 2021 a fost respinsă, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri.

Dacă bugetul va fi așezat pe niște fundamente reale și legale, USR – PLUS îl va vota. Doar dacă aceste standarde vor fi îndeplinite”, declara în ședința CGMB de miercuri dimineață Cosmin Smighelschi, consilier general din partea USR – PLUS.