Cîțu: „Coaliția funcționează foarte bine”. Atât de bine, că se implică în deblocarea crizei bugetului Capitalei

Deși neagă o problemă la nivelul coaliției PNL – USR – PLUS, premierul Florin Câțu recunoaște că se va implica în criza declanșată miercuri, când consilierii generali USR – PLUS au refuzat să voteze bugetul Primăriei Municipiului București.

Împreună cu Dan Barna, premierul susține că îi vor chema pe liderii PNL și USR PLUS din Capitală, pentru deblocarea situației.

Coaliția funcționează foarte bine. Am auzit, în timp ce eram în ședință, că la București încă nu a fost adoptat bugetul. O să am o discuție, o să vorbesc cu domnul Barna, să-i chemăm pe cei de la București să vedem cum putem să rezolvăm situația, care sunt de fapt nemulțumirile. Este nevoie să avem un buget al Bucureștiului rapid. Sunt cheltuieli care trebuie făcute, sunt investiții care trebuie făcute, dar vom avea o discuție cu ei și ne vom implica să vedem cum rezolvăm această situație”, a spus Cîțu în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri seara.

În ședința CGMB, propunerea de buget pentru 2021 a fost respinsă, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri.

Dacă bugetul va fi așezat pe niște fundamente reale și legale, USR – PLUS îl va vota. Doar dacă aceste standarde vor fi îndeplinite”, declara în ședința CGMB de miercuri dimineață Cosmin Smighelschi, consilier general din partea USR – PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...