Reacția lui Nicușor Dan, după ce foștii colegi din USR – PLUS au sabotat votarea bugetului Capitalei

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, se arată total nemulțumit de reacția consilierilor generali, care nu au votat bugetul pentru 2021, și așteaptă propunerile acestora.

„Bugetul Primăriei Municipiului București pentru 2021 nu a obținut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulțumit că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine. Eu am propus un buget, care a fost dezbătut timp de șase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP și USR PLUS și aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcția bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susțină bugetul, el obținând doar voturile PNL și PMP”, transmite Nicușor Dan.

El spune că așteaptă de la USR PLUS propria variantă de buget.

„Având în vedere această situație, aștept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susținem împreună și dorințele bucureștenilor și, în același timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată.

Fac un apel la înțelepciune și echilibru și am toată deschiderea să mă așez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul. Bucureștenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiții nerezonabile”, consideră Dan.

Reacția primarului general vine după ce, în ședința CGMB, propunerea sa de buget a fost respinsă, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri.

„Dacă bugetul va fi așezat pe niște fundamente reale și legale, USR – PLUS îl va vota. Doar dacă aceste standarde vor fi îndeplinite”, declara în ședința CGMB de miercuri dimineață Cosmin Smighelschi, consilier general din partea USR – PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...