Cîțu: „Coaliţia USR – AUR și PSD se întrec în Parlament să arunce în aer România”

Primul ministru Florin Cîțu spune că ar trebui așteptată motivarea Curții Constituționale a României (CCR) pentru a se pune problema dezbaterii și votării moțiunii de cenzură inițiate de AUR și susținute de USR-PLUS.

„Acum, în primul, rând trebuie să aşteptăm motivarea CCR. O decizie a CCR trebuie respectată în integralitatea ei de toată lumea, inclus de Parlament. Putem să interpretăm. Eu spun că mi-a dat dreptate CCR. Pentru a închide problema e să meargă la vot şi să fie respinsă. Asta e ce văd eu. Dacă nu, vom ataca din nou la Curtea Constituţională”, a afirmat Florin Cîţu, marţi la Parlament despre decizia de admiterea a conflictului între Guvern şi Legislativ de către CCR pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR.

Întrebat despre calendarul moţiunii de cenzură a PSD, premierul a răspuns: „Aşteptăm pentru prima moţiune motivarea CCR. În Parlament astăzi este un festival şi o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer şi să destabilizeze România. Aveam coaliţie USR – AUR, pe de altă PSD se întrec să arunce în aer România. Noi mergem mai departe, am avut o propune cu privire la creştere salariului minim net. Miercuri o să avem în primă lectură e-facturare. Am finalizat modul în care vor fi compensate facturile în această iarnă şi trebuie să dăm OUG. Mai sunt şi alte ordonanţe, prelungirea şomajului tehnic. Sunt măsuri la care lucrăm”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole