Cîțu: Criza de oxigen din spitale, rezolvată cu oxigen industrial

Unitățile medicale cu paturi vor primi oxigen industrial, pentru a putea suplini eventuala lipsă a oxigenului medical, a anunțat primul ministru Florin Cîțu.

Decizia a fost luată joi, în urma unei întâlniri de lucru cu reprezentanții producătorilor de oxigen medical (foto).

Am identificat câteva soluții pentru a rezolva criza de oxigen din spitale. În urma discuțiilor cu producătorii de oxigen și cu reprezentanții DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă), am stabilit că cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID”, a transmis Cîțu.

Acesta susține că, în continuare, marea problemă o reprezintă stocarea și distribuția.

Pentru a preîntâmpina, în viitor, probleme legate de asigurarea necesarului de oxigen în sistemul medical, am cerut să fie pus la punct un mecanism care să asigure spitalelor două sau chiar trei surse de oxigen, așa cum este firesc să ai soluții de rezervă, având în vedere că multe unități sanitare dispun în prezent de o singură sursă”, a mai spus premierul.

Conform secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, există o circulară care recomandă tuturor spitalelor utilizarea oxigenului tehnic pentru bolnavii COVID-19. Diferența față de cel medical ar fi că puritatea ceva mai redusă a celui industrial, de 93%. Arafat a explicat că nu există niciun risc în utilizarea unui astfel de oxigen, el fiind utilizat pe scară largă până în urmă cu câțiva ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...