Cîţu vrea demisiile Ancăi Dragu și a lui Ludovic Orban: „Dacă CCR ne dă dreptate, preşedinţii celor două Camere trebuie să plece”

Publicat: 09 sept. 2021, 15:09, de Mihaela Verdes, în News , ? cititori
Cîţu vrea demisiile Ancăi Dragu și a lui Ludovic Orban: „Dacă CCR ne dă dreptate, preşedinţii celor două Camere trebuie să plece”

UPDATE: Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că nu va participa la citirea moţiunii de cenzură, în şedinţa stabilită pentru joi după-amiază, întrucât nu girează „abuzurile” preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Eu nu girez astfel de acte în Parlamentul României, abuzuri ale celor doi preşedinţi„, a declarat Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a declarat că va cere demisia preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, dacă decizia Curţii Constituţionale va fi favorabilă. Premierul a făcut miercuri o sesizare la CCR, cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Executiv pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR.

Dacă Curtea Constituţională ne dă nouă dreptate, preşedinţii celor două Camere trebuie să plece„, a declarat Florin Cîţu, joi, la Palatul Victoria.

Votul moțiunii de cenzură, după decizia CCR

Birourile permanente reunite au decis joi, 9 septembrie, ca votul pentru moțiunea de cenzură să fie amânat până ce Curtea Constituțională (CCR) se va pronunța pe sesizarea de neconstituționalitate depusă ieri de Guvern. Moţiunea de cenzură va fi citită joi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului.

Preşedintele Camerei, Ludovic Orban, spune că decizia Birourilor Permanente reunite de a amâna votul asupra moţiunii de cenzură este profund neconstituţională.

Și preşedintele Senatului, Anca Dragu, susține că „această aşteptare pentru decizia CCR nu are niciun fel de rost şi nu este întemeiată în niciun articol în Constituţie. Plenul este suveran, dar trebuie să avem majoritate pentru un asemenea vot. Trebuie să vedem evoluţia în cadrul plenului”.