Cîțu: la București, prefectul va fi de la PSD, iar la Cluj, de la PNL

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca acolo unde există preşedinte al Consiliului Judeţean de la un partid va şi prefect de la acelaşi partid, iar în Capitală funcţia de prefect va reveni PSD.

„Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. (…) Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie – secretar de stat şi aşa mai departe”, a afirmat Cîţu, la Parlament, după şedinţa coaliţiei.

Despre excepţiile de la această regulă, Cîţu a precizat că acestea trebuie mai întâi discutate, iar apoi vor fi anunţate. Potrivit liderului liberalilor, în Capitală prefectul va fi de la PSD. „Este nominalizarea pe care o face PSD”, a spus preşedintele PNL.

De asemenea, Cîţu a precizat că la Cluj va fi un prefect din partea Partidului Naţional Liberal.

S-a ajuns la o formă finală a PNRR

„S-a discutat de ordonanţa pe PNRR şi acolo s-a ajuns la o formă finală – decizia politică, tehnic se va discuta -, o formă finală în care pentru câteva sectoare vor putea să fie folosite şi ADR-urile – educaţie, sănătate şi reformă socială. (…) Aceste autorităţi regionale pot să fie implicate în derularea de proiecte din aceste sectoare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a spus Cîţu, la Parlament, după şedinţa coaliţiei.

El a arătat că nu s-a discutat despre proiectul de buget pentru anul viitor. „Despre buget nu am discutat. (Ministrul Finanţelor – n.r.) a fost acolo pentru că este coiniţiator al ordonanţei de implementare a PNRR”, a afirmat Florin Cîţu.

Liderul PNL a precizat că nu s-a discutat nici despre taxa de solidaritate şi nici despre certificatul COVID.

„S-a discutat puţin despre guvernare, dar aşteptăm cu toţii, luni, forma bugetului pentru a ne uita pe ea să vedem cum mergem mai departe”, a mai spus Cîțu.

1 COMENTARIU

 1. OAMENII DE ȘTIINȚĂ INVENTEAZĂ O NOUĂ MASCĂ CARE STRĂLUCEȘTE ATUNCI CÂND SUNT EXPUSE LA CORONAVIRUS.
  Cercetătorii din Japonia au dezvoltat o mască de față care strălucește sub lumina UV atunci când este expusă la virusul care provoacă COVID-19 – așa că ar putea fi noul accesoriu fierbinte la marele festival EDM de anul viitor.

  Japoniei Masako împlinește 58 de ani și își exprimă mari speranțe pentru fiică.
  Împărăteasa Japoniei Masako, cu ocazia împlinirii a 58 de ani, și-a exprimat joi speranța că fiica ei, Prințesa Aiko, care a devenit recent majoră, va „crește pas cu pas” pentru a-și îndeplini cu succes îndatoririle de membru adult al familiei imperiale. „Cei 20 de ani de la nașterea lui Aiko par să fi fost deopotrivă lungi și trecători, dar sunt profund mișcat de numeroasele amintiri care vin în minte”, a spus împărăteasa într-un comunicat publicat de Agenția Casei Imperiale. „Este greu de crezut că micuța Aiko este deja adultă. Aș dori să-mi exprim sincera recunoștință tuturor celor care au vegheat cu căldură la creșterea ei”, a adăugat ea.

  Împărăteasa, care se luptă de multă vreme cu o boală indusă de stres, și-a oferit, de asemenea, simpatiile celor afectați de pandemia de coronavirus, adăugând că a fost sfâșietor să vadă greutățile economice și sociale pe care le-a cauzat în întreaga lume. „Ma doare inima să aud că mulți oameni s-au confruntat cu dificultăți, cum ar fi scăderea veniturilor sau nevoia de a abandona studiile superioare”, a spus ea.

  Odată cu împlinirea a 10 ani de la cutremurul și tsunamiul din 2011 în nord-estul Japoniei, împărăteasa a oferit condoleanțe victimelor dezastrului, spunând: „Mă doare să știu că încă mai sunt oameni care nu au reușit să-și reconstruiască viața. sau încă suferă de traume psihice”.

  În ceea ce privește Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo desfășurate în această vară, împărăteasa și-a exprimat aprecierea față de sportivi și toți cei implicați în jocuri pentru că au continuat în ciuda dificultăților cauzate de pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...