Cîțu susține trimiterea de armament în Ucraina. „Sancţiunile împotriva Rusiei trebuie să fie din ce în ce mai dure”

Publicat: 28 apr. 2022, 14:45, de Cezar Amariei, în Intern , ? cititori
Cîțu susține trimiterea de armament în Ucraina. „Sancţiunile împotriva Rusiei trebuie să fie din ce în ce mai dure”

Al doilea om în stat, președintele Senatului, Florin Cîțu, susține ideea ca România să furnizeze armament Ucrainei și este de părere că Rusia ar trebui sancționată mult mai dur decât este în prezent.

„40 reprezentanţi ai statelor au discutat la baza Ramstein şi decizia a fost de a susţine şi cu armament Ucraina şi am fost de acord ca orice efort, chiar dacă include armament, nu trebuie irosit în acest moment. Partea bună este că există acest punct de cotitură şi administraţia din Ucraina şi preşedintele Zelenski se uită acum cu optimism şi discută despre reconstruirea Ucraina. Vă spun că au avansat nişte termene foarte ambiţioase. Vorbim de 90 miliarde euro investite în infrastructură pe care vor să o refacă în doi ani de zile. Sunt concentraţi pentru a îi aduce înapoi pe cei care au plecat de acasă, refugiaţi şi de aceea aveau foarte bine documentat – 300.000 de familii care şi-au pierdut casele şi aveau această prioritate. Ucraina deja se uită în viitor, se uită cu optimism şi are nevoie de ajutor pe partea de reconstruire”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat joi la Parlament, dacă în vizita sa la Kiev au fost discuţii ca România să trimită armament Ucrainei.

El a cerut impunerea de noi sancţiuni împotriva Rusiei.

„În ceea ce priveşte partea cealaltă de apărare, este clar că este nevoie să fie susţinuţi pentru a se apăra. Eu susţin din prima zi, din 24 februarie, că sancţiunile împotriva Rusiei trebuie să fie din ce în ce mai dure. Eu ştiu că poate există un disconfort pentru noi astăzi, dacă impunem sancţiuni Rusiei, în ceea ce priveşte criza energiei, etc. Dar ceea ce câştigâm, securitatea noastră, independenţa şi faptul că Rusia nu o să mai poată să atace nicio ţară în viitor este mult mai important zic eu. Şi acesta a fost un mesaj pe care l-am transmis mereu”, a completat preşedintele Senatului.