City Insurance: Cine beneficiază de pe urma falimentului companiei

Falimentul City Insurance nu ar fi trebuit să fie o noutate pentru supraveghetorii din ASF, după cum arată tot mai multe informații din piață. Pe lângă problemele financiare cunoscute de mulți ani, încep să apară și persoanele care au beneficiat din plin de situația City Insurance.

Unul dintre principalii profitori ai activității companiei de asigurări este Bogdan Ivanov, scrie Național, care relatează un episod petrecut anul acesta, în aprilie.

„Poate ar fi bine să afle și milioanele de conducători auto români plătitori de polițe obligatorii RCA cum se fac banii în domeniul asigurărilor. De fapt miliardele… Și cum, în timp ce liderul de piață înregistrează nu mai puțin de 13.000 de petiții și zeci de mii de procese pentru problemele cu plata daunelor, un fost director face bani frumoși tocmai din aceste datorii ale City Insurance către service-urile auto. Desigur, nu doar liderul RCA, dar și cel al problemelor de plată este tot City Insurance. Iar băiatul deștept al asigurărilor racordat la această veritabilă mină de aur, fostul șef de top al City Insurance, Bogdan Ivanov. Rețeta succesului cuprinzând și firma câștigătoare a acestuia, Management & Financial Consult, scrie Național

După ce explică cum s-au achitat bani către firma lui Ivanov, articolul arată și a existat sprijin din interiorul ASF, unde persoanele numite să supravegheze au închis ochii la ilegalități.

„Ce s-ar fi întâmplat dacă ASF ar fi intervenit la timp și ar fi stopat, conform legislației în vigoare, toate aceste ”rele practici”, ca să le numim în modul cel mai finuț cu putință? Ce este drept, românii nu ar mai fi plătit acum, din bugetul ”Fondului de Garantare” sute de milioane de euro pentru polițele pe care City Insurance a continuat să le vândă în toată această perioadă, deși era clar că nu va mai avea cum să își onoreze obligațiile contractuale. Dar mai ales unul ca Bogdan Ivanov nu mai putea încasa milioane din intermedierea cesiunilor! Iar Cristian Roșu, omul pus de Liviu Dragnea să supravegheze piața asigurărilor cu peste 10.000 de euro pe lună a avut cu totul alte priorități”, mai scrie Național.

Citiți mai departe aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole