Ciucă a făcut o paralelă între Arta Militară și declarațiile făcute înainte de sentința în dosarul Roșia Montană

Publicat: 11 mart. 2024, 07:17, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Ciucă a făcut o paralelă între Arta Militară și declarațiile făcute înainte de sentința în dosarul Roșia Montană
Ciuca a facut o paralela intre Arta Militara si declaratiile facute inainte de sentinta in dosarul Rosia Montana

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat despre declarațiile care dădeau ca sigur că România va pierde procesul Roșia Montană. Vezi în rândurile de mai jos ce a spus fostul premier.

Nicolae Ciucă a făcut o paralelă între Arta Militară și declarațiile făcute înainte de sentința în dosarul Roșia Montană, când multe voci dădeau ca sigură sentința împotriva României. Au fost vehiculate daune de miliarde de euro, iar românii calculau deja cât va plăti fiecare către canadienii de la Gabriel Resources. Lucrurile nu au stat așa, iar România a câștigat procesul. Ei bine, USR, FD și REPER nu s-au putut bucura, ci au venit cu acuzații la adresa lui Marcel Ciolacu, pe care îl suspectează de manipulare a bursei.

Nicolae Ciucă a vorbit despre declarațiile prăpăstioase de dinainte de sentința finală în dosarul Roția Montană

Acum, celălalt lider al Coaliției de guvernare, a vorbit despre declarațiile făcute înainte de finalizarea procesului Roșia Montană. Nicolae Ciucă a spus că a preferat să nu vorbească pe acest subiect.

„M-aţi auzit să zic ceva înainte? N-am zis nimic, nu voi zice. Este bine de fiecare dată să nu ne antepronunţăm şi să nu speculăm la absolut nimic pentru că vin decizii care întorc toată povestea cu 180 de grade. (…)

În arta militară se vorbeşte despre răbdarea strategică. (…) Poate că în politică de multe ori ar fi nevoie să vorbim şi despre tăcerea strategică. Că iacătă cum se întâmplă lucrurile”, a declarat Nicolae Ciucă.

Referitor la faptul că a fost prea mult zgomot politic înainte de aflarea deciziei, Ciucă a spus: „Absolut şi politic. (…) Mai fac (zgomot – n.r.) şi acum şi fără rost, de neînţeles. Şi ieri, şi azi. (…) Încearcă să argumenteze – şi ştiţi cum este când vii cu prea multe argumente pe ceva: te duci undeva în ridicol şi nu mai are niciun rost”.