Ciucă: Cei șapte români rămași în Africa de Sud ar putea fi aduși acasă cu ajutorul altor țări

Premierul Nicolae Ciucă spune referitor la situația celor șapte români care au rămas în Africa de Sud că aceștia ar putea fi aduși acasă cu ajutorul altor țări.

 „Am discutat acest subiect cu ministrul Aurescu. Din păcate, nu au putut să ajungă la momentul în care aeronava a decolat. Sunt preluați și sunt în legătură cu consulatul și cu ambasada din Africa de Sud. Se caută soluții pentru ca, folosind alte aeronave, să beneficiem și noi de ajutorul altor țări care au ajuns acolo. Dacă nu găsim, reanalizăm situația și ce putem face”, spune Nicolae Ciucă.

Declarația premierului vine după ce MAE a anunțat că alți șapte cetățeni români care se află în Cape Town nu au reușit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au efectuat la timp testele PCR necesare.

Avionul care aduce în țară cei 46 de români blocați în Africa de Sud va ateriza la Baza 90, nu la Aeroportul Henri Coandă, așa cum se anunțase inițial. Măsura a fost luată din cauza riscului de infectare, pe fondul temerilor cauzate de Omicron, noua variantă de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...