Ciucă, după ședința Coaliției: În acest moment, fiecare partid are propriul candidat

Publicat: 04 iul. 2024, 12:22, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Ciucă, după ședința Coaliției: În acest moment, fiecare partid are propriul candidat

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat joi, după întâlnirea coaliției de guvernare, că guvernul condus de Ciolacu va adopta la ședința de la ora 13.00 o hotărâre de guvern pentru a stabili data alegerilor prezidențiale (24 noiembrie – turul 1 și 8 decembrie – turul 2) și a alegerilor parlamentare (1 decembrie).

El a menționat că „din discuțiile cu partidele politice a devenit foarte clar faptul că toate celelalte partide au solicitat ca alegerile să aibă loc conform termenelor stabilite și să nu fie comasate. Toate opțiunile și respectarea cerințelor legale au fost luate în considerare. Partidele politice au exprimat că alegerile din 1 decembrie nu vor ridica probleme, iar sărbătoarea națională poate fi în același timp sărbătoarea democrației.”

Întrebat dacă PSD și PNL vor prezenta candidați separați sau un candidat comun, Ciucă a precizat că „în acest moment vă pot confirma că fiecare partid va avea propriul candidat.”

El a sugerat posibilitatea unei viitoare colaborări între PSD și PNL în guvernare după alegeri. În legătură cu acest scenariu, Ciucă a afirmat că „analizând rezultatele la alegerile locale și actuala consistență a celor două partide, se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernare după alegeri.”

Liderul PNL a respins ipoteza că organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie, de Ziua Națională, ar putea duce la o prezență scăzută la vot și a subliniat că este vorba despre un weekend obișnuit, fără legături cu alte zile libere.