Premierul îl contrazice pe ministrul Boloș: „Nu vor fi concedieri masive și reduceri de salarii”

Deși premierul le-a impus miniștrilor reducerea cheltuielilor bugetare cu 1,4%, Nicolae Ciucă susține că nu vor avea loc reduceri de salarii sau concedieri masive în sectorul bugetar.

Întrebat de ce trebuie să facă economii ministrii, premierul Nicolae Ciucă a explicat că e vorba de deficitul bugetar de 1,4 la sută la finalul primului trimestru al anului.

„Nu s-a modificat nimic de astăzi de la prânz până acum, am discutat şi am prezentat care au fost motivele pentru care am solicitat ca la nivelul fiecărui ordonator de credite să se ia măsuri astfel încât cheltuielile să fie mai chibzuite responsabil pentru că la finalul primului trimestru avem un deficit bugetar de 1,4 la sută. Ori pentru a ne încadra în ţinta de deficit de 4,4 este momentul acum să luăm măsuri astfel încât să nu ne trezim în trimestrul 3 sau 4 că trebuie să luăm nu ştiu ce decizii care să fie mai neplăcute, mai nepotrivite. Şi de ce să nu controlăm o situaţie când am descoperit-o?”, a precizat Nicolae Ciucă.

Citește și: Ce spune Ciucă despre sistarea angajărilor la stat și înghețarea salariilor

Întrebat, de asemenea, dacă trebuie să ne aşteptăm la concedieri masive, Nicolae Ciucă a făcut un apel la cei responsabili să nu transmită astfel de mesaje deoarece nu e vorba nici de concedieri, nici de reduceri salariale.

„Fac apel la toţi factorii responsabili să nu ne ducem cu astfel de mesaje către cetăţeni, când nu s-a discutat absolut deloc despre acest lucru. Ştiu că au fost nişte mesaje. Fiecare dintre cei care au prezentat mesajele, au prezentat ipotezele care sunt pe masa oricărui decident. Nu putem să spunem că aceste ipoteze nu sunt luate în calcul, dar la nivelul guvernului şi am precizat foarte clar, inclusiv în scris, când am precizat să vină cu propuneri miercuri, pentru reducerea acestor cheltuieli, ca domeniile salarizare şi investiţii să nu fie afectate. Suntem în Săptămâna Mare, nu cred că trebuie să le dăm oamenilor asemenea mesaje. Îmi asum responsabilitatea pentru ce spun acum”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

1 COMENTARIU

 1. Apevistul asta distruge toata tara pentru bugetarii angajati fara numar de PSD PNL UDMR si pentru pensiile speciale .
  Bai apevistule nu intelegi ca orice ai face nu vei mai putea plati pensii speciale de mii de euro si 1,2 milioane de bugetari?
  Au dat drumul la mafia preturilor din energie ,gaze,petrol in mod criminal si au distrus afacerile.
  Au marit taxele si impozitele si au distrus micile afaceri oameni care castigau si ei o minima existenta fara sa fie asistati la stat.
  Acesti oameni au inchis afacerile si au plecat din tara.
  Au dat drumul la jaful preturilor energie,gaze,petrol,supermarketuri si asta a dus la saracirea populatiei .
  Nu este o piata concurențială este o piata a jafului.
  Institutii ale statului mafiotizate ,paralizate in cardesenie cu jefuitorii tarii.
  Angati pensionari speciali la stat ca o sfidare la adresa oamenilor din aceasta tara.
  Sa facem un calcul:un pensionar special cu o pensie sa zicem de 20.000 ron/luna de la stat(bani jefuiti pe fata ) +15.000 /luna ron prin angajare la stat fiind catel PSD PNL UDMR sunt in total 35.000 /luna de la statul roman pentru o singura persoana pentru nimic.Adica 7000 euro /luna .
  Acest salariul nu este in nici o multinationala decat la nivel de top management si asta daca a indeplinit niste obiective extraordinare și a mărit cifra de afaceri a firmei.
  Mai pe scurt sunt 15 miliarde de euro anual jefuiti din bugetul de stat de pensiile speciale si bugetarii in plus .
  Dar se mai intampla un lucru ingrozitor:au creat in mod artificial o clasa de paraziti plătiți de stat cu un nivel de viata de lux fata de oamenii acestei tari.
  Adica toata tara munceste pentru bunastarea ,,specialilor,,.
  Adica jaf si discriminare pe fata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...