Ciucă: Nu mai acordăm sprijin politic primarului Nicușor Dan

Publicat: 31 ian. 2024, 07:35, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ciucă: Nu mai acordăm sprijin politic primarului Nicușor Dan

Liberalii nu-l vor mai susține pe Nicușor Dan pentru candidatura la Primăria Generală și anunță că vor avea propriul lor candidat. Informația a fost confirmată de către Nicolae Ciucă.

„Am nominalizat și avem o conducere la nivelul filialei București. Domnul ministru Sebastian Burduja este președintele filialei București, președinte interimar. Sper ca pe 1 februarie, împreună cu colegii de filială, să finalizeze procesul de analiză a tot ceea ce a însemnat decalogul pe care l-am înaintat domnului primar.

Din toate datele de până acum rezultă foarte clar că – desigur, luăm în calcul și poziționarea domnului primar alături de cealaltă formațiune politică – nu mai acordăm sprijinul politic domnului primar, iar PNL să își asume un candidat propriu la Primăria Capitalei“, a declarat Nicolae Ciucă, marți, la Antena 3 CNN.

Nicușor Dan: Dacă sunt mai mulţi candidaţi de Dreapta, câştigă candidatul PSD-ului

Și Nicușor Dan a oferit o recație vis-a-vis de acest subiect. Edilul susține că dacă partidele de Dreapta nu vor susține toate același candidat, atunci voturile pe această parte se vor sparge între mai mulți candidați, iar Primăria are toate șansele să ajungă la PSD.

„Tot timpul avem un candidat al PSD-ului care porneşte cu prima şansă şi avem o întrebare dacă va exista un candidat unic al Dreptei sau nu. Dacă există un candidat unic al Dreptei (…) candidatul de dreapta are prima şansă. Dacă sunt mai mulţi candidaţi de dreapta câştigă candidatul PSD-ului. E foarte, foarte simplu”, a declarat recent Nicuşor Dan.