Ciucă: TVA redus la 5% pentru energia termică și programul Prima Casă

TVA va fi redus la 5% de la 1 ianuarie, pe perioada iernii, pentru energia termică livrată populaţiei, şcolilor, spitalelor şi altor instituţii. Aceleși nivel de taxare va fi aplicat și programului Prima Casă, în cazul unei singure locuinţe, a cărei valoare se încadrează între 450.000 şi 700.000 de lei.

Astăzi avem pe masa Guvernului OUG-ul privind principalele măsuri bugetare şi proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli. Din discuţiile şi dezbaterile la nivelul fiecărui minister, a reieşit angajamentul ferm al Guvernului pentru a pregăti şi elabora un buget echilibrat şi responsabil, findamentat pe trei coordonate: protejarea veniturilor populaţiei şi sprijinirea persoanelor cu venituri mici, care aparţin unor categorii vulnerabile, care au cea mai mare nevoie de susţinere”, a spus premierul Nicolae Ciucă vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi stabilit

Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa de astăzi, Guvernul va stabili ca, de la 1 ianuarie 2022, să fie aplicată cotă a taxei TVA de 5% pentru livrarea de energie termică, atâta pentru populaţie, cât şi pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă, pentru atenuarea creşterii preţurilor”, a spus prim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...