Claudia Benchescu, noul deputat PNL de Buzău

Publicat: 22 dec. 2023, 14:00, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ
Claudia Benchescu, noul deputat PNL de Buzău

O nouă schimbare în peisajul politic local are loc odată cu numirea Claudiei Benchescu în funcția de deputat PNL de Buzău. Aceasta preia mandatul lăsat vacant de Gabriel Avramescu, actualul vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care renunță la funcția de deputat pentru a ocupa noua poziție.

Claudia Benchescu, până acum secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, revine astfel în atenția publică după ce, în urma alegerilor parlamentare din 2020, nu a reușit să obțină un mandat de deputat, chiar dacă era pe locul doi pe lista PNL Buzău.

Pe durata campaniei electorale existau dubii în privința viitorului politic al Claudiei Benchescu la Buzău, având în vedere o gafă notabilă în timpul campaniei electorale. Aceasta a pronunțat greșit numele unei comune importante din zonă, Vadu Pașii, sub numele de „Vadu Pașc”, ceea ce a afectat imaginea sa în rândul alegătorilor.

Claudia Benchescu nu este străină de controverse, fiind căsătorită în trecut cu fostul vicepreședinte al PNL, Mihai Voicu, cu 19 ani mai în vârstă decât ea. Mihai Voicu a fost cercetat și condamnat în 2019 pentru fapte de corupție, însă a fost ulterior achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție.

În trecut, Claudia Benchescu deținea mai multe funcții în diverse Consilii de Administrație, printre care Autoritatea Aeronautică Civilă Română și IAR SA – Ghimbav. Cu toate acestea, există întrebări cu privire la legătura ei cu industria aeronautică și alte domenii menționate în CV-ul său.

Totodată, menționăm că Claudia Benchescu s-a recăsătorit cu deputatul PNL Gheorghe Pecingină din Gorj, aducând și mai multă atenție asupra sa în contextul schimbărilor politice și personale din viața sa.