Claudiu Dolot, ANPC: Este necesară o supervizare atentă a comerţului online

Comerţul online necesită o supervizare atentă deoarece orice produs alimentar vândut la distanţă trebuie să îndeplinească aceleaşi cerinţe legale ca produsele vândute în magazine, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Claudiu Dolot.

„Comerţul online a luat o mare amploare în ţara noastră. În timp ce în trecut comerţul electronic pentru multe grupuri de consumatori era centrat pe bunuri de înaltă tehnologie, jucării sau cărţi, acum implică din ce în ce mai multe bunuri a căror disponibilitate este esenţială pentru o mare parte a populaţiei, inclusiv alimente, medicamente şi alte produse de strictă necesitate”, a declarat Claudiu Dolot, la Conferinţa Meat & Milk „Sectoarele de carne şi lapte ale României, la startul unei noi istorii”, se scrie într-un comunicat al ANPC.

Pe lângă acestea, preşedintele ANPC a subliniat şi necesitatea alinierii instituţiilor la această evoluţie din zona online, deoarece este vorba despre o tendinţă a viitorului.

„Este necesară o supervizare atentă a comerţului online, deoarece orice produs alimentar vândut la distanţă trebuie să îndeplinească aceleaşi cerinţe legale ca produsele vândute în magazine, să conţină informaţiile obligatorii relevante, care trebuie să fie disponibile înainte de încheierea tranzacţiei produsului pe canale online”, a explicat Claudiu Dolot.

ANPC precizează că îşi doreşte ca prin Caravanele de Prevenţie şi Consiliere să reuşească o apropiere de operatorii economici, astfel încât relaţia cu aceştia să nu fie una bazată pe sancţiuni.

„Dorim să punem accentul pe prevenţie şi consiliere a operatorilor economici, precum şi creşterea gradului de satisfacţie a consumatorului, prin aplicarea strategiilor coerente de informare şi de educare, dar şi realizarea unor ghiduri de bune practici”, a subliniat Claudiu Dolot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...