Clotilde Armand a rămas blocată în acuzațiile nedovedite de fraudă

Publicat: 18 iun. 2024, 09:44, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Clotilde Armand a rămas blocată în acuzațiile nedovedite de fraudă

Clotilde Armand, fostul primar al Sectorului 1, se confruntă cu acuzații de fraudă electorală în urma alegerilor din 9 iunie, acuzații pe care nu le-a putut dovedi până în prezent. Candidatul PSD-PNL, George Tuţă, și-a proclamat victoria, iar Armand a lansat marți o postare ironică pe Facebook, vizându-l pe președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă.

„E bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, referindu-se la victoria naționalei României cu 3-0 împotriva Ucrainei, în meciul disputat la Euro 2024.

Acuzații fără dovezi

După alegerile din 9 iunie, Clotilde Armand a susținut că au avut loc numeroase fraude la vot, lansând acuzații grave împotriva lui Toni Greblă și cerându-i demisia. Armand afirmă că a depus și o plângere penală împotriva acestuia. Cu toate acestea, toate cererile de renumărare a voturilor au fost respinse de către Biroul Electoral de sector și Biroul Electoral Central. De asemenea, cererile Alianței Dreapta Unită, din partea căreia a candidat Armand, de anulare a alegerilor din Sectorul 1, au fost respinse de BEC.

Rezultatele alegerilor

Conform site-ului rezultatevot.ro, care afișează rezultate parțiale neoficiale, George Tuţă a obținut 36,61% din voturi, în timp ce Clotilde Armand a obținut 35,92%. Liberalul George Tuţă a transmis deja o solicitare oficială către Clotilde Armand pentru a demara procesul de preluare a mandatului, care se va întâmpla în toamnă.

Tuţă a declarat că va cere crearea unei echipe de tranziție, formată din persoane din primărie și specialiști din echipa sa, pentru a asigura preluarea eficientă a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate și a proiectelor în curs, punând accent pe legalitate și eficiență.