CNAIR reia licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2, autostrada Lugoj-Deva

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva pe motiv că oferta tehnică depusă de constructorii turci este neconformă şi va relua licitaţia, în regim de urgenţă.

“Joi, 10.03.2022, CNAIR anunţă că va relua licitaţia pentru contractul de ‘Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul major de investiţii Autostrada Lugoj -Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D’, deoarece oferta tehnică depusă de Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia) este neconformă. În urma derulării procesului de evaluare, CNAIR a constatat faptul că propunerea tehnică depusă de asocierea turcă este neconformă, în baza prevederilor legale aplicabile în domeniul achiziţiilor publice”, potrivit unui comunicat al companiei de drumuri.

Întrucât singura ofertă depusa în cadrul procedurii de atribuire a fost respinsă, CNAIR, în calitate de autoritate contractantă, a anulat procedura de atribuire, în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Astfel, autoritatea contractantă are obligaţia de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă.

“În regim de urgenţă, CNAIR va face toate demersurile necesare pentru reluarea rapidă a noii proceduri de atribuire pentru acest contract”, dă asigurări CNAIR. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole