CNAIR scapă de balast! Directorul Direcției Juridice, Valeriu Zanfir – out!

Directorul Directei Juridice, Valeriu „Bebe” Zanfir, a zburat din funcție după ce organigrama acestei structuri a fost modificată. Este un prim pas în direcția corectă – pe care-l face CNAIR – având în vedere că prestația fostului director a creat haos, prejudicii de natură financiară și probleme de imagine companiei.

Bebe Zanfir este notoriu pentru indecizia să, dar și pentru faptul că interpretează normele de drept după ureche. Această conduită a pus CNAIR în situația de a nu se apăra în instanțe, de-a lungul timpului, în procesele cu mai mulți constructori, deoarece Bebe Zanfir n-a a fost în stare să decidă în timp util daca să trimită un jurist sau nu, la tribunal, pentru a pleda cauza companiei.

În interiorul fostei Direcții Juridice, Bebe Zanfir a creat și a menținut un climat conflictual, care a dus practic la scăderea performanțelor acestei structuri. Mai mulți salariați s-au plâns conducerii CNAIR, invocând o permanentă teroare psihică și neînțelegeri, atât de natură profesională, cât și de natură personală. Practic, Bebe Zanfir, fostul director, șicana permanent oamenii din subordine, nu semna la timp documentele și făcea în general tot posibilul pentru a-și tine subordonații într-o atmosferă ostilă.

În plus, Bebe Zanfir dădea sfaturi juridice conducerii companiei fără să țină cont de sensul real al legilor. Practic interpreta legea după bunul plac, ceea ce a indus în eroare conducerea CNAIR și a făcut-o să ia decizii greșite. Tot acest ansamblu de factori au creat probleme și pierderi CNAIR, dar și societății românești, care nu a putut beneficia de infrastructură modernă în timp util, din cauza acestor blocaje constante, pe care artificial le-a creat fostul director al direcției juridice, Bebe Zanfir.

Personajul a reușit inclusiv să rămână pe funcție prin amenințări fățișe sau voalate, dar și prin interpretarea legii în interesul său.

Amenințări cu plângerea penală

Unul dintre capitolele de notorietate ale incapacității profesionale este ilustrat de antepronunțarea în ceea ce privește situația actualului director executiv Ovidiu Bărbier.

În momentul numirii acestuia în CA-ul companiei, directorul juridic Bebe Zanfir, fără a ține cont de realitate și scoțând din context fragmente de lege, a indus ideea că Ovidiu Bărbier s-ar afla în incompatibilitate.

Cu acesta concluzie s-a prezentat în fața conducerii Ministerului Transporturilor, unde pur și simplu a încercat din toate puterile să influențeze revocarea din funcție a actualului director executiv.

În această situație, problema nu este legată de persoana în sine, ci de modul în care Bebe Zanfir a creat dificultăți și întârzieri în constituirea unei conduceri legitime a CNAIR, care să poată lua în timp util decizii în interesul proiectelor aflate în derulare sau care urmau să fie lansate.

După ce ANI a transmis, negru pe alb, companiei, că Ovidiu Bărbier nu se află în incompatibilitate, ceea ce a dovedit fără echivoc lipsa de știință juridică a lui Bebe Zanfir, acesta a amenințat conducerea cu plângere penală în cazul în care vă fi schimbat din funcție.

Ca atare, decizia luată chiar și în ceasul a 12-lea, de CA, care a permis îndepărtarea din funcție a lui Bebe Zanfir este una corectă. Depinde acum dacă aceeași conducere a CNAIR va decide să numească niște oameni profesioniști, capabili să apere interesele instituției și să nu sacrifice bunul mers al infrastructurii românești pentru mize personale.

Valeriu Zanfir a trimis către Puterea.ro un Drept la replică, care poate fi citit aici.

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleeg de ce atata tam tam pt un ”directoras” pus in functie de 1 an…pana la urma, stat sau privat, o companie are dreptul sa faca schimbari de personal sau sa renunte la posturi, daca acestea nu se potrivesc sau nu dovedesc competenta si ca isi indeplineste cerintele din fisa postului…daca 20 de oameni iti zic ca esti beat, du te domne, de te culca…cand a acceptat postul nu cred ca s a impotrivit atat de mult. Cred ca un om cu adevarat competent isi poate dovedi realizarile si competentele fara sa faca atata balci. Sunt oameni care si au dovedit eficienta muncind pe branci ani de a randul intr o organizatie, si nu se mai aude nimic de ei…dar cum nu vrea unul sa si dezlipeasca scaunul recent procurat de sub fund, intoarce o intreaga institutie cu josul in sus. Da te, frate, deoparte, intr un loc care sa ti se potriveasca, daca vezi ca esti depasit de situatie acum…oricum infrastructura rutiera are muuuult de recuperat, de unu care nu stie sa interpreteze legile mai aveam acum nevoie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...