CNCAV va lua o decizie astăzi privind lotul de vaccin AstraZeneca ABV 2856, carantinat săptămâna trecută

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) va lua o decizie astăzi privind lotul ABV 2856 de vaccin AstraZeneca, carantinat din data de 11 martie.

Joia trecută, CNCAV anunţa că a decis ca peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind dintr-un lot pentru care Italia a decis suspendarea temporară a administrării, să fie carantinate temporar, transmite Agerpres.

Cu privire la lotul ABV 2856 – pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării – CNCAV preciza, la acea vreme, că România a recepţionat prima tranşă de 81.600 doze în data de 7 februarie

Începând cu data de 15 februarie, au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Celelalte 4.257 se regăseau în centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze, la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

În urma şedinţei din 11 martie, la care au participat reprezentanţi ai CNCAV, INSP, MS, ANMDMR, s-a decis „carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului”. 

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole