CNSU propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, fiind adoptată o hotărâre în acest sens.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi, 10 februarie 2021, Hotărârea numărul 8. Prin această Hotărâre se propune prelungirea Stării de Alertă, pe o perioadă de 30 de zile, pe teritoriul României, păstrarea măsurilor de prevenţie adoptate la nivel national şi includerea focarelor de COVID – 19 în calcularea incidenţei privind răspândirea noului tip de coronavirus”, a transmis, miercuri, CNSU.

În document mai scrie faptul că focarele de coronavirus vor fi incluse în calcului incidenței. De asemenea, CNSU a aprobat și lista măsurilor care se aplică, fiind aceleași care sunt în vigoare în prezent.

Situația pandemiei în România

De la începutul pandemiei de coronavirus în România, sfârșitul lunii februarie, au fost confirmate 752.482 de cazuri de persoane infectate cu noul Covid-19. Dintre aceștia, 698.534 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, tot de la începutul anului 2020 și până în prezent au fost raportate 19.135 de decese în rândul pacienților care au contactat virusul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...