Co-fondatorul campaniei Ice Bucket Challenge a murit la 37 de ani

Ice Bucket Challenge este o campanie de strângere de fonduri pentru bolnavii de scleroză laterală amiotrofică. Co-ondatorul campaniei, Patrick Quinn, s-a stins din viață la vârsta de doar 37 de ani.

Patrick Quinn suferea de mai bine de șapte ani de Lou Gehrig, cunoscută drept și scleroză laterală amiotrofică, boala pentru care a fost de fapt și pornită campania Ice Bucket Challange.

Decesul acestuia a fost anunțat de Asociația ALS, citată de Guardian.

Conform asociației ALS, Patrick Quinn s-a implicat masiv în „cea mai mare campanie social-media din istorie”.

Ice Bucket Challenge a accelerat enorm lupta contra ALS, ducând la noi progrese, la extinderea tratamentelor pentru cei bolnavi de ALS și la investiții mai mari ale guvernului în cercetările privind ALS”, a transmis asociația.

Circa 15.000 de americani suferă de ALS. Se estimează că între 5% și 10% dintre cazuri sunt ereditare. Prin Ice Bucket Challenge au fost srânși peste 220 de milioane de dolari, bani folosiți în studii medicale pentru scleroza laterală amiotrofică.  Provocarea Ice Bucket Challenge a pornit în 2014, pe internet. Oamenii se filmaul în timp ce își turnau o găleată de gheață în cap și donau bani pentru această campanie de stârngere de fonduri. Mai departe, cei care făceau provocarea îi îndemnau și pe ceilalți să facă același lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole