Coaliție pro-Ucraina: Peste 20 de țări vor asigura asistență militară

Secretarul de presă al Departamentului american al Apărării, John Kirby, a declarat că în curând va avea loc în Germania o reuniune a reprezentanților a peste 20 de țări, în cadrul căreia vor fi discutate aspecte legate de acordarea de asistență militară Ucrainei.

Conform Ukrainski Novini, declarația a fost făcută de reprezentantul Pentagonului în timpul briefingului de vineri.

Potrivit acestuia, reprezentanții a peste 20 de țări ale lumii au fost de acord să ia parte la această întâlnire. El a menționat că nu vorbim doar despre țările Alianței Nord-Atlantice (NATO).

Kirby a subliniat că inițiatorul negocierilor a fost secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Întâlnirea va avea loc pe 26 aprilie la Baza Aeriană Ramstein, care este sediul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și una dintre cele mai mari baze NATO din regiune.

Joi, 21 aprilie, președintele american Joe Biden a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, care prevede furnizarea de arme și alte echipamente militare pentru 800 de milioane de dolari.

Săptămâna trecută, biroul președintelui Ucrainei a anunțat că a prezentat o listă cu armele care trebuie, cât mai curând posibil, furnizate forțelor armate ale Ucrainei pentru a se pregăti pentru o ofensivă pe scară largă a Federației Ruse în Donbas.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole