Cod galben de ploi și vijelii în 14 județe din țară

Administraţia Naţionala de Meteorologie (ANN) a emis sâmbătă o atenţionare cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică valabilă până duminică dimineaţa pentru 14 judeţe din sudul şi sud-estul ţării.

Potrivit ANM, în intervalul 14 mai, ora 12:00 – 15 mai, ora 10:00, în Muntenia, Dobrogea şi estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze de 55-65 km/h şi izolat de peste 70-80 km/h, pe alocuri vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 25-35 l/mp.

Cele 14 judeţe vizate de atenţionarea cod galben sunt Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov şi municipiul Bucureşti, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

De ce sunt mobilizați rezerviștii din Galați și Brăila? Cele două...

Exercițiul de mobilizare a rezerviștilor a fost demarat la Galați și Brăila pentru că cele două orașe sunt cele mai estice puncte ale „Porții...
Un om de afaceri din Oradea a fost trimis in judecata pentru evaziune de 26 de milioane de lei

S-a scăldat în bani, până au intervenit procurorii. Om de afaceri...

Un om de afaceri din Oradea a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Procurorii îl acuză că a emis 700 de facturi fictive,...