Cod roşu de caniculă în cinci judeţe din vest, sâmbătă temperaturile vor atinge 42 de grade Celsius

Publicat: 23 iul. 2022, 13:21, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Cod roşu de caniculă în cinci judeţe din vest, sâmbătă temperaturile vor atinge 42 de grade Celsius

Cinci judeţe din vestul ţării se vor afla sâmbătă sub o avertizare Cod roşu temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, în ziua de 23 iulie, în judeţele Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare şi Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute. Acestea vor fi cuprinse între 39 şi 42 de grade, iar în cursul nopţii valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade şi disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În acelaşi timp, Administraţi Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat că, sâmbătă, în sudul Olteniei şi al Banatului, precum şi în sud-vestul Munteniei valul de căldură va persista, iar local în Transilvania şi în zona joasă din Maramureş acesta se va intensifica. Se vor înregistra valori termice diurne de 37-40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18-22 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.