Coiful dacic de aur de la Coțofenești va fi vedetă la Madrid

Coiful de la Coțofenești, dar și alte câteva sute de piese arheologice de la 15 muzee din România vor fi expuse la Madrid cu ocazia aniversării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania.

Coiful de la Coțofenești este un coif geto-dac ce datează din prima jumătate asecolului 4 î.Hr. El a fost descoperit în anul 1928 în satul Coțăfenești- Vărbilău, județul Prahova.

Sute de piese arheologice de la 15 muzee din România, reflectând viața populațiilor care au trăit pe teritoriul României în epocile romană și pre-romană, vor invada anul acesta centrul Madridului în cadrul uneia dintre cele mai ample și importante expoziții de arheologie organizate vreodată peste hotare.

<<Tezaure arheologice din România. Rădăcinile dacice și romane>> este expoziția pe care Ambasada României în Regatul Spaniei, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, Ministerele Culturii din România și Spania, Ministerul Apărării Naționale, ICR, o aduc la Madrid cu ocazia aniversării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania în 2021.

Capul de afiș al expoziției este Coiful de la Coțofenești, un coif geto-dac ce datează din prima jumătate a secolului al IV-lea î.Hr. și care a fost descoperit în anul 1928 în satul Poiana Coțofenești, județul Prahova, de un elev al școlii primare din localitate. Foarte probabil, obiectul a aparținut unui rege geto-dac” este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Spania.

În fiecare săptămână, ambasada organizează sesiuni de lucru cu instituțiile colaboratoare pentru pregătirea acestui important eveniment. Gazda expoziției va fi Muzeul Național de Arheologie din Madrid, o locație centrală din capitala Spaniei, menită să ofere o vizibilitate sporită culturii și istoriei României.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole