Comisia Europeană a aprobat Programul Rural Invest. Cum îi ajută statul pe fermieri

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor asociată Programului Rural Invest, care se derulează prin Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), asigurând astfel accesul fermierilor la credite de investiții și credite pentru finanțarea activității curente, garantate de stat prin Ministerul Finanțelor.

În cadrul schemei de ajutor se acoperă de la bugetul de stat valoarea integrală a comisionului de administrare și a comisionului de risc datorat pentru întreaga durată de derulare a creditului garantat în cadrul Programului, plata dobânzii datorate de beneficiarii Programului pe o perioadă de maxim 24 de luni de la data acordării creditului, precum și o componentă nerambursabilă în valoare de maxim 10% aplicată la valoarea finanțării garantate, anunță FGCR.
Data limită pentru aprobare de către FGCR este 30.06.2022. De acest program pot beneficia SRL, SA, PFA, II, IF, inclusiv start-up-uri, asociații agricole care își desfășoară activitatea în sectorul agriculturii, pescuitului, acvaculturii, industriei alimentare, dar și alte entități care își desfășoară activitatea în mediul rural și urban mic.
Scopul finanțării vizează achiziția de terenuri agricole (până la 1,000 ha/fermier), utilaje, echipamente agricole, achiziția de părți sociale la întreprinderile din domeniul acvaculturii, pisciculturii, agriculturii sau industriei alimentare, capital de lucru sau refinanțarea creditelor (cu excepția celor garanatate prin programul IMM INVEST).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...