Comisia Europeană a aprobat Programul Rural Invest. Cum îi ajută statul pe fermieri

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor asociată Programului Rural Invest, care se derulează prin Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), asigurând astfel accesul fermierilor la credite de investiții și credite pentru finanțarea activității curente, garantate de stat prin Ministerul Finanțelor.

În cadrul schemei de ajutor se acoperă de la bugetul de stat valoarea integrală a comisionului de administrare și a comisionului de risc datorat pentru întreaga durată de derulare a creditului garantat în cadrul Programului, plata dobânzii datorate de beneficiarii Programului pe o perioadă de maxim 24 de luni de la data acordării creditului, precum și o componentă nerambursabilă în valoare de maxim 10% aplicată la valoarea finanțării garantate, anunță FGCR.
Data limită pentru aprobare de către FGCR este 30.06.2022. De acest program pot beneficia SRL, SA, PFA, II, IF, inclusiv start-up-uri, asociații agricole care își desfășoară activitatea în sectorul agriculturii, pescuitului, acvaculturii, industriei alimentare, dar și alte entități care își desfășoară activitatea în mediul rural și urban mic.
Scopul finanțării vizează achiziția de terenuri agricole (până la 1,000 ha/fermier), utilaje, echipamente agricole, achiziția de părți sociale la întreprinderile din domeniul acvaculturii, pisciculturii, agriculturii sau industriei alimentare, capital de lucru sau refinanțarea creditelor (cu excepția celor garanatate prin programul IMM INVEST).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...