Comisia Europeană propune sancţionarea patriarhului Kirill al Moscovei

Comisia Europeană propune sancţionarea şefului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill. Decizia face parte din ultimul set de măsuri adoptat ca răspuns la războiul din Ucraina.

Sancţiunile prevăd îngheţarea activelor deţinute şi interzicerea accesului în Uniunea Europeană a patriarhului Kirill al Moscovei

Noul pachet de măsuri, care trebuie încă aprobat de statele membre, include 58 de personalităţi care urmează să fie sancţionate, printre care mulţi soldaţi ruşi, dar şi soţia şi copiii purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie ANSA.

Pe listă este şi numele şefului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill.

Sancţiunile prevăd interzicerea accesului în Uniunea Europeană şi îngheţarea activelor deţinute pe teritoriul acesteia.

Pe 24 aprilie, ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, a cerut public impunerea de restricţii asupra patriarhului. Pe Interfax, Biserica Ortodoxă a calificat propunerea lituaniană de sancţionare a lui Kirill drept „un nonsens”, fără a intra însă în fondul acuzaţiilor.

Şef al Bisericii Ortodoxe Ruse, el nu este cunoscut doar pentru ieşirile sale bizare – l-a definit pe Putin drept „miracolul lui Dumnezeu”, a binecuvântat rachete nucleare şi a judecat războiul în curs de desfăşurare ca fiind corect pentru că este „sfânt” – ci şi pentru averea sa, pe care adversarii săi o estimează la aproximativ 4 miliarde de dolari.

Kirill a negat întotdeauna că este bogat.

 

1 COMENTARIU

  1. Parca seamănă cu unul dintre ai nostri ce spuneţi ?

    Patriarhul si Preafericitul Daniel ?

    ÎnaltPreasfinţitul Teodosie al Tomisului?

    Sau cu acel care este un politician român profesie preot ortodox Ilie Sârbu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...