Comisia Europeană: Seceta din acest an ar putea fi cea mai gravă din ultimii 500 de ani

Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene (CE-JRC) a avertizat că actuala secetă ar putea fi cea mai gravă din ultimii 500 de ani, transmite Euronews.

CE-JRC subliniază că seceta severă se va agrava și va afecta 47% din continentul european.

„Nu am analizat pe deplin evenimentul (seceta din acest an), pentru că este încă în desfășurare, dar pe baza experienței mele cred că acesta este poate chiar mai extremă comparativ cu cea din 2018”, a spus, marți, cercetătorul Andrea Toreti într-o conferință de presă online.

„Doar pentru a vă face o idee: seceta din 2018 a fost atât de extremă încât, privind în urmă cel puțin ultimii 500 de ani, nu au existat alte evenimente similare cu seceta din 2018. Dar anul acesta cred că este cu adevărat mai rău decât 2018”, a mai explicat acesta.

Potrivit lui Toreti, situația nu pare să se amelioreze în urmăoarele trei luni. Acesta subliniază că se vor extinde zonele afectate de secetă și lipsa apei în Europa, atât în nord, cât și în sud, dacă nu se iau măsuri eficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...