Comoară estimată la 20 de miliarde de dolari, scoasă de pe fundul mării! Este ”aurul blestemat” al Spaniei

Publicat: 27 feb. 2024, 10:51, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Comoară estimată la 20 de miliarde de dolari, scoasă de pe fundul mării! Este ”aurul blestemat” al Spaniei
Comoara estimata la 20 de miliarde de dolari, scoasa de pe fundul marii

”Aurul blestemat” al Spaniei va fi scos la suprafață, după 300 de ani în care a stat pe fundul mării. Comoara se afla pe galionul ”San Jose”, despre care se spune că a fost scufundat de nave britanice.

Celebrul galion San Jose, pe care se afla ”aurul blestemat” al Spaniei, o comoară estimată la 20 de miliarde de dolari, va fi readus la suprafață, după ce a stat pe fundul mării timp de mai bine de 300 de ani!

Comoară estimată la 20 de miliarde de dolari, scoasă de pe fundul mării

Blestemul Spaniei, binecuvântarea Columbiaei, în apele căreia s-a scufundat celebrul galion spaniol! Autoritățile columbiene au aprobat recuperarea navei de pe fundul mării, operațiune care va începe în luna aprilie. Aceasta se presupune că ascunde o comoară formată din peste 11 milioane de monede de aur, smaralde și pietre prețioase.

Galionul San José a părăsit portul oraşul portuar Portobelo în 1708, la sfârşitul lunii mai şi trebuia să ajungă la Regele Filip al Spaniei pentru a finanța Războiul de Succesiune Spaniolă.

Galionul ar fi fost interceptat de mai multe nave britanice care ar fi atacat-o, iar nava s-ar fi scufundat după ce magazia cu praf de pușcă s-ar fi aprins. Comoara uriașă care se afla pe Galionul San Jose a reprezentat o tentație pentru toți oamenii epocii și a fost căutat sute de ani de pirații care visau la comoara respectivă.

San José a fost un galion cu 64 de tunuri și trei catarge din cadrul Marinei spaniole, construit de Pedro de Aróstegui la șantierul naval din Mapil, Usurbil, Gipuzkoa, Spania. Nava cu pânze a făcut parte din flota Spaniei în timpul Războiului Succesiunii Spaniole, sub direcția generalului José Fernández de Santillán, Conte de Casa Alegre.