Două românce, dispărute după incendiul din Spania! Blocul cu 14 etaje în care locuiau, mistuit de flăcări

Publicat: 26 feb. 2024, 06:25, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Două românce, dispărute după incendiul din Spania! Blocul cu 14 etaje în care locuiau, mistuit de flăcări
Doua romance, disparute dupa incendiul din Spania

Două românce sunt de negăsit, după incendiul din Spania, care a cuprins un bloc cu 14 etaje. Se pare că cele două femei locuiau în clădire, însă MAE spune că, oficial, nu sunt cetățeni români printre victime.

Update

Din păcate, autoritățile din Spania au declarat că trupurile celor două românce au fost identificate printre celelalte victime ale incendiului. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Știre inițială:

Două românce sunt de negăsit, după incendiul care a cuprins joi un bloc de 14 etaje în orașul spaniol Valencia. Administratorul clădirii, româncă și ea, spune că nu le-a mai văzut pe românce și nimeni nu mai știe nimic de ele.

Cele două românce, de negăsit

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine, atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu pentru Ştirile ProTV.

Un alt locatar român al imobilului, Cătălin Ştefan, a declarat că familia sa a rămas fără acte, în urma incendiului care a mistuit clădirea.

„Noi am rămas fără acte. Nu avem paşaport, nu avem buletin, în afară de carnetul de conducere de aici şi de documentul de aici nu avem. Nu avem certificate de naştere, de căsătorie, absolut nimic”, a afirmat el.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că, „până la acest moment”, nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia.

„Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, conform MAE.

Bilanţul morţilor în urma incendiului devastator care a distrus blocul cu 14 etaje din Valencia a ajuns la 10 victime, însă pompierii continuă căutările, deoarece alte 15 persoane sunt date dispărute.