Compania Arcelik, producătorul Arctic și Beko, a devenit neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon

Compania Arçelik, aflată în topul celor mai sustenabile companii, a reușit să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în producția globală, cu propriile sale credite de carbon și a făcut, astfel, un alt pas important în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Grupul Arçelik desfășoară operațiuni în aproape 150 de țări, iar în România, este prezent prin producătorul de electrocasnice Arctic, cu două fabrici, la Găești și la Ulmi, unde sunt produse frigidere, respectiv mașini de spălat.

Dezvoltând produse care utilizează mai puține resurse și care sunt accesibile tuturor, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite pentru 2030, Arçelik marchează o etapă importantă în eforturile privind sustenabilitatea.

„În cadrul proiectului de finanțare a carbonului pentru frigidere eficiente din punct de vedere energetic din Turcia, între 2013 și 2018, am obținut dreptul reducerii unor emisii echivalente a 305.407 tone de CO2. Cu acest credit de carbon, pe care l-am obținut prin introducerea pe piața turcă a frigiderelor inovatoare cu un nivel ridicat de eficiență energetică, am realizat o schimbare semnificativă a modelului de business spre tehnologizare, astfel încât facilitățile noastre de producție globale* vor deveni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon în anii fiscali 2019 și 2020”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Fabrica de la Ulmi, emisii reduse de carbon

În România, fabrica de mașini de spălat de la Ulmi, inaugurată în urmă cu un an, contribuie semnificativ la combaterea schimbărilor climatice. Unitatea de producție integrează inovații tehnologice, fiind axată pe reciclare și utilizarea eficientă a resurselor. Datorită unor sisteme performante de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării se reciclează aici anual. În același timp, fabrica reușește să reducă cu 363 tone emisiile anuale de CO2, prin intermediul unui sistem fotovoltaic care produce 1 milion kWh/an.

Unitatea de producție este prima fabrică Industry 4.0 din România care a primit certificatul LEED Platinum (Leadership in Energy and Environmental Design), document care îi atestă performanțele în domeniul producției sustenabile. Fabrica a fost recompensată, de asemenea, și de Forumul Economic Mondial cu prestigiosul premiu „Lighthouse Network Factory”, devenind astfel unul dintre membrii comunității WEF Light House.

Arctic este și primul producător din România care a primit distincția Siemens Platinum Certificate pentru Eficiență Energetică în Producție.

Obiectivele pentru 2030

În conformitate cu strategia de sustenabilitate pe termen lung, Arçelik a anunțat și obiectivele pentru 2030, în cel de-al 12-lea raport de sustenabilitate. Hakan Bulgurlu spune: „Ghidați de viziunea noastră Respecting the World, Respected Worldwide, planul nostru este de a realiza, în următorii ani, o investiție suplimentară de 50 milioane dolari în energie regenerabilă și eficiență energetică pentru viitorul planetei.”

Pentru a aborda criza climatică și a menține neutralitatea emisiilor de carbon, Arçelik se va concentra pe următoarele practici:

• Investiții în sisteme de energie regenerabilă în propriile locații de producție

  • Obiectiv pentru 2030: Instalarea a 15 MW de sisteme de energie regenerabilă

• Achiziționarea de energie electrică din surse regenerabile documentate

  • În 2019, 100% din energia electrică a fost achiziționată din surse regenerabile documentate, în operațiunile din Turcia și România.
  • Obiectiv pentru 2030: achiziționarea a 100% din energia electrică din surse regenerabile documentate în unitățile globale de producție, acolo unde permite piața.

• Investiții în proiecte de eficiență energetică în producție

  • Obiectiv pentru 2030: reducerea consumului de energie necesar creării unui produs cu 45% (comparativ cu valoarea inițială din 2015 în operațiunile din Africa de Sud, Rusia, Turcia, România, China, Thailanda și Pakistan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...