Companiile americane Apple, Ford, Harley Davidson și Exxon Mobil se retrag din Rusia

Giganții americani Apple, Google, Ford, Exxon Mobil și Harley-Davidson  au anunțat că sancționează dur Rusia pentru războiul provocat în Ucraina și se retrag sau suspendă anumite operațiuni de pe piața rusă.

Compania Apple a anunțat că a oprit vânzările de iPhone-uri și alte produse în Rusia, adăugând că efectuează modificări aplicației Maps pentru a proteja civilii din Ucraina, informează Reuters. „Suntem profund îngrijorați de invazia rusă a Ucrainei și suntem alături de toți oamenii care suferă din cauza violenței”, a spus Apple într-un comunicat. De asemenea, Apple a declarat că a blocat descărcările de aplicații ale unor servicii de știri susținute de stat în afara Rusiei.

La rândul său,  Microsoft a declarat anterior că va elimina aplicațiile mobile ale publicației de stat ruse RT din magazinul său de aplicații Windows și va interzice reclamele pe mass-media sponsorizată de statul rus.

La rândul său, Google, a renunțat la știrile scrise de către editorii de stat ruși. Totodată, Google a interzis RT și altor canale rusești să primească bani pentru reclame pe site-uri web, aplicații și videoclipuri YouTube, similar cu o mișcare a Facebook.

Totodată, celebrul producător american de motociclete Harley-Davidson a suspendat livrările în Rusia.

Ford și Exxon Mobil își restrâng activitățile în Rusia

“Ford este profund îngrijorat de invazia Ucrainei și de amenințările care rezultă la adresa păcii și stabilității. Situația ne-a obligat să ne reevaluăm operațiunile din Rusia”, a anunțat și Ford.

Compania notează că și-a „redus în mod semnificativ” operațiunile din Rusia în ultimii ani, dar societatea mixtă are cel puțin 4.000 de angajați. Cele trei fabrici produc împreună Ford Focus, Ford EcoSport și Ford Transit, Kuga, Explorer, S-MAX și Galaxy, conform site-ului Ford.

Totodată, Exxon Mobil a declarat că va întrerupe operațiunile în Rusia și ia măsuri pentru a părăsi compania Sakhalin-1, urmând pașii giganților energetici britanici Shell și BP, cel mai mare investitor străin al Rusiei.

„Deplângem acțiunea militară a Rusiei care încalcă integritatea teritorială a Ucrainei și îi pune în pericol poporul”, a conchis Exxon, adăugând că nu va investi în noi dezvoltări în Rusia.

Și producătorul de avioane Boeing a suspendat furnizarea de piese, întreținere și servicii de asistență tehnică pentru companiile aeriene ruse, a scris un reporter Politico pe Twitter. Producătorul american de avioane a suspendat operațiunile majore la Moscova și, de asemenea, va închide temporar biroul de la Kiev, se arată în postarea de pe Twitter.

Totodată, se așteaptă că guvernul SUA va interzice zborurile rusești din spațiul aerian american de îndată ce miercuri, au declarat oficiali guvernamentali și din industrie pentru Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...