Consilierii PSD şi Pro Bucureşti vor demiterea viceprimarului Sectorului 3, Lucian Judele (USR)

Publicat: 11 feb. 2023, 18:31, de Aurel Drăgan, în POLITICĂ , ? cititori
Consilierii PSD şi Pro Bucureşti vor demiterea viceprimarului Sectorului 3, Lucian Judele (USR)

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele (USR), ar putea fi eliberat din funcţie, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului Local.

Proiectul a fost iniţiat de către 13 consilieri locali PSD şi Pro Bucureşti 2020 (PB 2020). Consiliul Local are 31 de membri.

În raportul de specialitate sunt invocate prevederile art. 152 din Codul Administrativ, conform căruia eliberarea din funcţie a viceprimarului se poate face de Consiliul local, prin hotărâre adoptată, prin vot secret, cu majoritatea a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, la propunerea temeinic motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali.

Iniţiatorii menţionează că „exprimarea unui vot politic de către majoritatea consilierilor locali în funcţie reprezintă o motivare suficientă pentru dispunerea schimbării din funcţie a viceprimarului, fiind aplicabil principiul simetriei, în sensul că atâta vreme cât pentru alegerea în funcţie de viceprimar este suficient votul exprimat de majoritatea consilierilor locali în funcţie, fără ca aceştia să îşi justifice opţiunea, şi în cazul schimbării din funcţie situaţia trebuie să fie identică”.

Viceprimarul Lucian Judele, care este şi preşedinte USR Sector 3, a apreciat că iniţiativa este o dovadă de „cinism” şi „impostură”.