Consilierul din duș: sărac lipit în acte, dezvoltator imobiliar în fapte (documente)

Ajuns vedetă peste noapte după ce a intrat online dezbrăcat în ședința Consiliului Local al Sectorului 1, Alberto Iosif Caraian reprezintă un caz aparte: declară că trăiește alături de soție și cei doi copii cu doar 1.095 de lei lunar, plus alocația celor mici. Sărăcia din acte nu se regăsește și în fapte, în realitate dezvoltând mai multe proiecte imobiliare. Demisia din Consiliul Local nu l-a lăsat pe drumuri: poate fi întâlnit la Secretariatul General al Guvernului, unde este angajat consilier.

Ședința CL al PS1 din 24 februarie începea cu un moment hilar: la apelul nominal, pesedistul Alberto Iosif Caraian a intrat online, cu camera video deschisă, dezbrăcat exact cum abia ieșise din duș.

Membru în Comisia de sănătate şi protecţie socială a CL al PS1, Caraian a decis să-și dea demisia din funcția de consilier local. Nu a rămas pe drumuri: e în continuare consilier la Secretariatul General al Guvernului.

Cine este Alberto Caraian

„Mă numesc Alberto Caraian, am 31 de ani și sunt tatăl a doi copii. Locuiesc în Sectorul 1 și fac parte din comunitatea romilor, cât și din cea a membrilor bisericilor neoprotestante. Aceste comunități au nevoie de o voce dar, din păcate, stigma și greutățile atrase de aceasta le-au redus la tăcere.

Simt și știu că pot să reprezint cu onoare minoritățile din Sectorul 1, pot să ajut la dezvoltarea unor programe de integrare, pot să lupt pentru egalitate de șanse. Doresc să fiu un mediator cultural, dar și un promotor al participării civice și al educației, să-i ajut să cunoască drepturile copiilor lor la educație și programele pe care le pot accesa. Votați-mă în Consiliul Local, din partea Partidului Social Democrat, pe 27 septembrie!”, se prezenta politicianul înaintea scrutinului electoral.

Ales pe listele PSD, în echipa propusă de primarul PSD Dan Tudorache la Sectorul 1, tânărul Alberto a omis să spună un lucru: face parte din clanul Caraian, care se ocupă cu construcția de „blocuri între case” în special în Bucureștii Noi, Chitila și Dămăroaia, conform Baricada TV.

Cine este Alberto Caraian

Doi ani mai târziu, la momentul incidentului din Consiliul Local, Caraian poza în om sărac ce trăiește cu 1.095 de lei pe lună (echivalentul a 220 euro) plus alocația celor doi copii, soția neavând vreun venit, dar găsea totuși 40.000 de euro să-i dea împrumut unui apropiat.

În 2021 și-a vândut apartamentul, contra sumei de 135.000 de euro, politologului Remus Ioan Ștefureac, director al INSCOP Research. A rămas și fără mașină, contra a 8.000 de euro. Tot atunci soția sa a vândut singurul teren pe care îl avea, moștenire, pentru 8.000 de euro. În prezent familia Caraian nu are casă, mașină și nici vreun ban în conturi.

În 2013, la doar 23 de ani, altfel stăteau lucrurile: primea autorizație să ridice o construcție de două etaje și mansardă pe strada Amintirii, nr. 27.

În 2015 obținea o nouă autorizație de construire pe strada Simeria nr. 9 pentru 7 apartamente în două etaje și o mansardă.

În 2016, primea autorizația de construire pentru un bloc de 5 etaje pe strada Zeletin numărul 16, cu o suplimentare de un nivel un an mai târziu.

În decembrie 2018, obținea Plan de Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru cinci etaje pe Zeletin nr. 9, cu 9 apartamente conform fișei de la PUD sau 12 apartamente conform descrierilor imobiliare, bloc finalizat în 2020.

An în care Alberto Caraian a intrat în politică și a sărăcit brusc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...