Consiliul Concurenței analizează tranzacția realizată de Romcim pe piața materialelor de construcții

Publicat: 11 aug. 2021, 14:44, de Aurel Drăgan, în Business , ? cititori
Consiliul Concurenței analizează tranzacția realizată de Romcim pe piața materialelor de construcții

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care Romcim SA intenţionează să preia compania Euroagregate SRL, precum şi activităţile firmelor SUT-ICIM SA şi IRCA SRL, informează autoritatea de concurenţă printr-un comunicat de presă.

Romcim SA, companie a grupului CRH, este activă pe piaţa producţiei de ciment, agregate, betoane şi elemente prefabricate din beton. Romcim SA deţine şi operează două fabrici de ciment la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, precum şi o reţea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, staţii de betoane, staţii producătoare de elemente prefabricate de beton.

Companiile Euroagregate SRL, SUT-ICIM SA şi IRCA SRL sunt active în domeniul materialelor de construcţii şi îşi desfăşoară activităţile în judeţul Braşov.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.