Consiliul Naţional al Elevilor susţine menţinerea şcolilor deschise, cu o condiție

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, joi, că susţine menţinerea şcolilor deschise după ce incidenţa trece de 6 la mie, însă solicită testarea gratuită săptămânală a celor nevaccinaţi. De asemenea, organizația cere ca şi elevii şi angajaţii vaccinaţi să se poată testa gratuit, la cerere.

În acest sens, Consiliul Naţional al Elevilor solicită ca, după depăşirea ratei de 6 infectări la mia de locuitori, să se asigure testarea gratuită, săptămânală, în unităţile de învăţământ, a tuturor elevilor şi cadrelor didactice neimunizate împotriva COVID-19, dar şi să se asigure posibilitatea ca elevii şi profesorii vaccinaţi să se testeze, în orice moment, la cerere.

 De asemenea, solicităm ca Ministerul Sănătăţii să clarifice situaţia testelor non-invazive şi dacă acestea vor putea fi utilizate în unităţile de învăţământ, având în vedere că, în urmă cu un an, experţii în epidemiologie declarau că acestea nu sunt teste omologate, ci trebuie dublate de teste antigen sau RT-PCR”, au mai transmis elevii.  

Aceştia reiterează necesitatea asigurării tuturor materialelor sanitare în şcoli, dar şi implementarea unor controale periodice ale direcţiilor de sănătate publică şi ale corpurilor de control ale instituţiilor prefectului, care să evalueze respectarea tuturor măsurilor de prevenire a COVID-19, dar şi să aplice sancţiuni, după caz.  

Auzim tot mai des că şcoala trebuie să se deschidă prima şi să se închidă ultima. Cu siguranţă că toţi ne dorim să ne întoarcem la normalitatea de acum doi ani, însă autorităţile au datoria de a crea un spaţiu propice desfăşurării cursurilor, un spaţiu în care sănătatea elevilor şi a cadrelor didactice să nu fie puse în pericol. Avem nevoie de predictibilitate şi măsuri concrete pentru o educaţie de calitate în vreme de pandemie”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, potrivit news.ro.

Specialiștii au deci miercuri că unitățile de învățământ pot funcționa cu prezență fizică, indiferent de rata de infectare din localitate, iar deciziile de suspendare a prezenţei fizice vor fi luate în funcţie de cazurile confirmate în clasă sau şcoală.

Decizia nu este definitivă, deoarece urmează întrunirea CNSU, o Hotărâre de Guvern şi ordinul miniştrilor Educaţiei şi Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

Aproape 5 000 de kilograme de obiecte pirotehnice, confiscate în urma...

Poliţiştii din judeţul Ialomiţa au reuşit să indisponibilizeze 4.500 de kilograme de obiecte pirotehnice în urma unor ample percheziţii desfăşurate în municipiul Slobozia şi...