Constanţa: Bunuri contrafăcute şi nedeclarate din Bangladesh şi China în valoare de 4,5 milioane de lei, depistate în port

Articole vestimentare din Bangladesh, precum şi ţigări electronice şi ceasuri din China, bunuri susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate în valoare totală de aproximativ 4,5 milioane de lei, au fost depistate de autorităţi în două containere sosite în portul Constanţa, a informat, marţi, Garda de Coastă.

Verificările au fost efectuate de poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud – Agigea.

Într-un container cu haine importate din Bangladesh de către o societate comercială din judeţul Ilfov au fost găsite peste 6.500 de obiecte de îmbrăcăminte contrafăcute.

„În data de 19.08.2022, o echipa comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din Bangladesh, încărcat cu articole vestimentare, ce avea ca destinatar o societate comercială din judeţul Ilfov. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat faptul că, în interiorul containerului, se aflau un număr total de 6.540 produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

În aceeaşi zi, în urma verificării unui container sosit în portul Constanţa din China pentru o firmă din Ucraina, au fost depistate acelaşi tip de mărfuri, contrafăcute şi nedeclarate.

„Tot în aceeaşi zi, echipa comună de control a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu diverse bunuri, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat faptul că, în interiorul containerului, se aflau un număr total de 8.800 ţigări electronice de unică folosinţă nedeclarate, peste 8000 ceasuri şi cutii pentru telefoane, produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 3.500.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor”, a informat Garda de Coastă.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, folosirea de acte nereale şi contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...