Consul onorific al României în Austria, contele Andreas Bardeau: România este mielul sacrificat

A apărut și prima reacție a Consulului onorific al României în Graz (Austria), contele Andreas Bardeau, referitoare la refuzul Austriei de acceptare a României în Schengen. Contele consideră că: România este mielul sacrificat.

„România este mielul sacrificat din cauza inacțiunii țărilor vecine. Sunt foarte dezamăgit și uimit de faptul că dezvoltarea bună și înfloritoare a relațiilor bilaterale în perioada post-covid a fost distrusă pe mai multe planuri. Faptul că Austria a respins aderarea României la Schengen a fost neașteptată”, a declarat Andreas Bardeau pentru Adevărul.

Totodată, Andreas Bardeau a transmis că „pe 16 noiembrie s-a vorbit despre declarația de sprijin a guvernului austriac pentru România”.

„În ultimele luni a existat întotdeauna bunăvoință și aprobarea pentru aderare din partea guvernului austriac. În plus, s-a subliniat în mod repetat că toate cerințele impuse guvernului român pentru aderarea la Schengen au fost îndeplinite. Apoi, in 18 noiembrie, s-a produs o schimbare radicală”, mai explică Bardeau, care mărturisește că nu știe ce a determinat schimbarea radicală de atitudine.

Consulul este de părere că „România protejează granițele externe ale UE într-o manieră exemplară”.

Cine este Andreas Bardeau?

O prezență mai degrabă discretă, contele austriac Andreas von Bardeau, descendent al familiei de Habsburg, este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Vestul țării cu mii de hectare de teren agricol în proprietate, dar și de pădure. Pe lângă cultura cerealelor, contele mai are afaceri în zootehnie, fiind și actionar principal al Banat Business Park din județul Timiș.

Andreas von Bardeau s-a stabilit în Banat în anii 2000, când și-a început activitatea în România cu afaceri în imobilare și agricultură.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole