Continuă să cadă capete în USR: Deputatul Băltărețu și-a anunțat demisia

Publicat: 11 iun. 2024, 08:14, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Continuă să cadă capete în USR: Deputatul Băltărețu și-a anunțat demisia

Viorel Băltărețu a recunoscut public rezultatele slabe ale alegerilor locale și și-a asumat responsabilitatea, anunțând demisia sa din funcția de Președinte al Filialei locale USR Cluj-Napoca. Pe pagina sa de Facebook, el a declarat: „Rezultatul alegerilor la Primărie nu a fost unul bun și mi-l asum în întregime, ca atare, îmi dau demisia din poziția de Președinte al Filialei locale USR Cluj-Napoca.”

Despre campania electorală, Băltărețu a menționat: „Am făcut o campanie corectă, o campanie concentrată pe soluții. Mai am de învățat, fără îndoială. E o lecție dură, din care voi învăța.” Cu toate acestea, el a subliniat succesul obținut în Consiliul Local Cluj-Napoca și a exprimat încrederea în colegii săi, evidențiind rezultatele pozitive deja obținute și continuarea eforturilor acestora.

De asemenea, Băltărețu a promis că va continua să se implice în marile proiecte ale Clujului în calitate de deputat, menționând: „Rămân onest și incoruptibil. Lupt în continuare pentru ce contează pentru clujeni.”

În final, el a mulțumit celor care l-au susținut și a subliniat importanța luptei anti-sistem, menționând că va fi acolo unde este cea mai mare nevoie. Viorel Băltărețu a obținut un scor electoral de 5,83% pentru Primăria Cluj, în timp ce USR (în alianță cu PMP și Forța Dreptei) a obținut peste 18%.

Această demisie vine în contextul în care, în data de 10 iunie, președintele USR, Cătălin Drulă, și-a depus și el demisia din funcție, având în vedere rezultatele slabe obținute la alegerile locale și europarlamentare.