Contract atribuit direct de conducerea USR a ALPAB fostului prefect Alin Stoica, președintele USR Sector 6

Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), condusă de membra USR Corina Bega, a atribuit direct un contract de 27.000 de lei cabinetului de avocatură al lui Alin Stoica (foto), fost prefect al Capitalei și șeful USR Sector 6. Contractul a fost urcat în sistemul de achiziții publice vineri seara, după terminarea programului instituției, iar oferta câștigătoare a venit la primele ore ale zilei de luni.

Pe 6 februarie, la ora 16.11, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București anunța că are nevoie de un „Contract este pentru servicii de consultanță în gestionarea resurselor umane”, valabile până la sfârșitul lunii mai. Luni dimineață, surpriză: Cabinetul de avocat Alin Stoica era anunțat câștigător, la ora 10.40.

Serviciile juridice la care se referă contractul sunt în domeniul relațiilor de muncă/ de serviciu și dialogului social. Pentru 90 de ore de consultanță, fostul prefect ar urma să încaseze 27.000 de lei, respectiv 300 lei/ oră.

Coincidențe marca USR

Faptul că Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) este condusă de membra USR Corina Bega iar Alin Stoica este președintele USR Sector 6 nu e decât o banală coincidență.

„Nu am aflat de la directoarea ALPAB despre acest contract. Eu am revenit în profesia de avocat după ceva vreme, sunt specializat pe zona aceasta de dialog social, am deschis cabinetul de avocat, timp în care mi-am făcut reclamă. Cabinetul de avocatură este deschis din septembrie 2022. Este, de fapt, o redeschidere a acestui cabinet.

Cei de la ALPAB aveau nevoie de astfel de servicii, au căutat astfel de servicii pe SEAP.  Eu am serviciile încărcate pe SEAP, unde există un catalog, iar autoritățile pot să-și aleagă din catalogul respectiv”, a spus Alin Stoica, pentru Gândul.

Mai mult, directoarea ALPAB nu este în filiala pe care el o conduce, motiv pentru care fostul prefect nu vede vreun posibil conflict de interese.

„Ținând cont de volumul foarte mare de muncă, precum și de numărul mare de personal, considerăm cu personalul TESA responsabil de partea juridică și resurse umane este subdimensionat în raport cu activitatea instituției”, a precizat conducerea ALPAB, pentru Gândul.

Întrebați dacă atribuirea contractului de consultanță către Alin Stoica este doar o coincidență, oficialii ALPAB au răspuns:

„Instituția noastră nu face cercetări din care să rezulte o discriminare a personalului / ofertanților ce participă în cadrul procedurilor pe criterii de rase, etnie, culoare, criterii de sex, opinii publice sau orice fel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...