Cât plătește MAI energie electrică pentru hotelurile sale de pe litoral?

Ministerul Afacerilor Interne a atribuit un contract subsecvent, prin încredințare directă către Hidroelectrica. MAI va plăti câteva milioane de lei pentru energia electrică din acest sezon estival la unitățile sale hoteliere de pe litoral și de la munte.

Cât plătește MAI energie electrică pentru hotelurile sale

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a încheiat pe 24 aprilie 2023 un contract pentru energie electrică. ”Contractul subsecvent nr. 3 de furnizare energie electrică a fost încheiat pentru lunile mai-iulie 2023. Contractul este subsecvent acordului cadru nr.747870 din 13.10.2022”. Acesta prevede furnizarea de electricitate către unitățile sale din București, Izvorani, Codlea, Brașov, Predeal, Mamaia, Saturn și Neptun. Valoarea totală a înțelegerii atribuite direct este de 3.475.329 lei, fără TVA, iar beneficiară este SPEEH Hidroelectrica SA.

55 de lei noaptea de cazare la hotelul Meridian din Mamaia

MAI deține pe litoral hotelurile Meridian din Mamaia (cu 640 de locuri) și Diana din Saturn (434 de locuri), ambele de două stele, cărora li se adaugă și Baza de Pregătire și Recuperare/Refacere a Forței de Muncă Piersicul (cu 40 de locuri), din Neptun. Ministerul plătește însă în plus și pentru numeroase alte locuri de cazare la privați. Acest lucru se întâmplă atunci când sunt detașate forțe de ordine din alte județe pentru a veni în sprijinul celor din Constanța pe perioada sezonului estival. Numai în anul trecut s-au plătit peste 3 milioane de lei altor hoteluri de pe litoral, conform datelor obținute de Replica.

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Vasile Zelcă, a declara la acel moment, că ai săi colegi nu sunt cazați în unitățile hoteliere ale MAI pentru că… unul este închis, celălalt are lipsă de personal.

Și anul acesta MAI intenționează să trimită câteva sute de polițiști, jandarmi pompieri în sprijinul colegilor de pe Litoral. Detașarea va începe cu luna iunie, odată cu începerea perioadei de vârf a sezonului estival. Încă nu este clar dacă angajații detașați vor fi cazați în unitățile proprii sau la privat. În condițiile reducerii bugetelor instituțiilor prin ordonanța austerității, soluția ar fi una singură.

Citește și: Este incredibil ce preț oferă Hidroelectrica la KWh!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...