Contradicții ministeriale pe tema carantinării Bucureștiului

În vreme ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține că Bucureștiul întrunește condițiile de carantinare și pe vechile normative, și pe cele noi, șeful ei direct, ministrul Vlad Voiculescu, spune că nu se pune problema închiderii Capitalei.

Întrebată dacă, în conformitate cu noua grilă, Bucureștiul se încadrează la localitățile care pot fi carantinate, Moldovan a spus: „Dacă luăm în calcul vechea grilă de analiză, și pe acea grilă Bucureștiul e de carantinat. Aceste criterii sunt obiective. Exact cum am spus, decizia de carantină e o decizie complexă, care ține de mult mai mulți factori. Acești indicatori sunt adjuvanți, ca să ne arate din punct de vedere epidemiologic unde este situația actuală. Dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe acești indicatori”, a declarat Moldovan marți seară, într-o emisiune la Digi 24.

Afirmația ei a fost contrazisă la scurt timp de șeful ei direct, ministrul Sănătății. Într-o postare făcută pe Facebook, puțin după miezul nopții, acesta a exclus varianta închiderii Capitalei.

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități. Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris Voiculescu.

Conform ministrului, nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală  iar decizia se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Ordinul de ministru al Sănătății, care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, a generat deja tensiuni politice după ce fost elaborat și publicat fără consultarea primului – ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...