Controale la operatorii economici: Au fost date aproape 1000 de amenzi într-o singură zi

Polițiștii au dat aproape 1000 de amenzi într-o singură zi operatorilor economici și românilor care nu au respectat măsurile de protecție sanitară impuse de autorități în vederea combaterii pandemiei de coronavirus.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu autoritățile locale, au verificat în cursul zilei de ieri, 9 septembrie, 2.606 de operatori economici și 21.129 de persoane.

983 de amenzi, într-o singură zi

Au fost aplicate 983 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 226.790 lei, dintre care:

➖  709 sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de  100.890 de lei;

➖ 15 sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor în care se desfășoară activități de comerț, alimentație publică și alte servicii (terase, săli de sport etc.) în valoare de 24.900 de lei.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate și 259 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 101.000 de lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

Autoritățile s-au mobilizat

La activități au participat 4.890 polițiști, 1.917 de jandarmi, 569 de polițiști de frontieră, 124 de cadre ISU, 1.679 polițiști locali, 42 de reprezentanți ANSVSA, 9 inspectori ANPC, 25 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 37 de angajați ai Ministerului Muncii,  și 21 reprezentanți ai autorităților publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...