Controalele și testele PCR, un stres pentru sportivii de la Jocurile Olimpice. Explicațiile lui Mihai Covaliu

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român crede că doar rezultatele sportivilor români îl pot contrazice pe ministrul Sportului, Eduard Novak. Acesta a declarat că abia în 14-15 ani România va avea medalii la JO de iarnă, dacă se va investi în infrastructură.

Într-un interviu pentru Radio România Actualități, Mihai Covaliu a spus că toți sportivii și antrenorii prezenți la Beijing au un factor de stres în plus, din cauza testelor PCR și a controalelor riguroase.

Oficialii nu stau în Satul Olimpic, noi suntem cazați la Beijing, în hotelul pentru demnitari. Toți avem un stres în plus din cauza acestor măsuri extreme care sunt în vigoare. E o presiune în plus pentru sportivi și antrenori, toată lumea trebuie să treacă prin aceste controale PCR, în fiecare zi. Principala preocupare, în fiecare dimineață, este aceea de a te testa, de a ieși negativ și după aceea, de a merge la antrenament sau la competiție”, a spus Covaliu.

De asemenea, Covaliu a subliniat că sunt așteptări de la sportivii de la bob – Andreea Grecu, Katharina Wick – care au avut rezultate bune în ultimii doi ani, de la echipajul de bob masculin cu pilotul Mihai Tentea și, „după aceea, băieții vor concura și în proba de 4 bob masculin. Sigur, Raluca Strămăturaru, Paul Pepene – sunt sportivii cei mai experimentați din lotul olimpic, nu excludem nici o prezentare foarte bună a Mihaelei Hogaș, deși este prima participare a ei la Jocurile Olimpice”.

Competiția va spune exact cine rezistă la acest stres

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a mai evidențiat faptul că această competiție „ne va spune exact cine rezistă la acest stres, totuși suntem la Jocurile Olimpice și cine va avea moralul cel mai bun, cine va avea încredere în forțele lui și cine va reuși să se autodepășească, aici, la Beijing, va ajunge în față. Toți sportivii din delegația României au echipamentele cele mai bune, le-au avut și în pregătire iar condițiile de aici, de la Beijing, sunt unele de excepție”.

Toți sportivii, toți antrenorii au spus că sunt baze excelente, foarte bune pentru concurs, am auzit că nu sunt foarte dificile, ei sunt încrezători în șansele lor în momentul în care intră în competiții”, a adăugat Covaliu.

Referindu-se la afirmațiile făcute de ministrul Sportului, Eduard Novak care spunea că abia peste 15 ani am putea vedea un român medaliat la Jocurile de Iarnă, dacă se va investi în infrastructură, Mihai Covaliu a spus că astfel de declarații pot fi contrazise doar prin rezultate. „Eu sper să-l contrazicem prin rezultatele de aici, de la Beijing. Este adevărat, din punctul de vedere al infrastructurii, pentru sporturile de iarnă, încă nu suntem la nivelul la care ne dorim și la care sportivii și iubitorii sporturilor de iarnă îl merită, în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...