Convoiul libertății: Bruxelles în stare de alertă! Sute de vehicule se pregătesc să treacă frontiera franco-belgiană

Autoritățile belgiene le-au reamintit duminică participanților la convoaiele contra certificatului vaccinare că este interzis să manifeste luni la Bruxelles. De asemenea, autoritățile au reluat avertismentele adresate locuitorilor cu privire la dificultățile de acces la spitale și aeroport, anunță presa belgiană.

Polița de la Bruxelles a postat instrucțiuni pe rețelele sociale în patru limbi – franceză, olandeză, geramană și engleză – privitoare la interdicția de a manifesta cu vehicule, sfaturi de a nu merge la Bruxelles cu mașina, dirijarea convoaielor într-o parcare din centrul expozițional, la marginea orașului, ”singurul loc unde este tolerată o acțiune statică”.

Câteva sute de participanți la acest convoi format în Franța are programat să ajungă luni la Bruxelles. Vom merge la Bruxelles pentru a încerca să blocăm, pentru a lupta contra acestei politici de control permanent, spunea Jean Pierre Schmit, un șomer din Toulouse în vârstă de 58 de ani, citat de AFP.

Autoritățile belgiene au interzis orice manifestație în capitală cu ”vehicule motorizate” și au anunțat că au luat măsuri ”pentru a preveni blocarea regiunii Bruxelles-Capitale”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole