Coreea de Sud: Tatuajul viitorului, care monitorizează starea de sănătate

În Coreea de Sud, a fost realizat un tatuaj nanotehnologic, care ar putea să-i alerteze pe oameni în privința problemelor medicale. Este performanța cercetătorilor de la Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST).

Cerneala non-invazivă a acestui tatuaj este electronică și are în compoziție metal lichid și nanotuburi de carbon care funcționează ca un bioelectrod.

Obiectivul? A monitoriza continuu starea de sănătate a locuitorilor fără a realiza un examen invaziv. Purtătorii acestui tatuaj al viitorului vor fi deci avertizați în mod direct în cazul unor probleme de sănătate (tulburări de ritm cardiac, de exemplu). Cerneala tatuajului va fi legată de un aparat de electrocardiogramă (sau la toate aparatele de măsurare) permițând astfel supravegherea ritmului cardiac, nivelul glucozei etc. Acest tatuaj ar fi bine lipit de piele în așa fel încât să nu se desprindă.

Pentru viitor, sperăm să conectăm un cip wireless încorporat în această cerneală, astfel încât să putem comunica sau să putem trimite semnale în ambele sensuri în corpul nostru și un  aparat extern, a declarat șeful proiectului, profesorul Steve Park, citat de Reuters.

 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole